17 Kasım 2012 Cumartesi

BANA BİR ŞEYLER OLACAK



Bir kaç gün sonra doğum günüm olduğunu fark ettim, ne kadar acı değil mi? 
Yoruluyorum, eskiyorum, mumlar çoğalıyor ve benim gözlerim doluyor. Güzel bir döneme giriyor-muşum, öyle diyorlar. Hayatın başladığı yaşlar - mış. Hahaha. Bu zamana kadar ki neydi, provası mı?
"Kadınların en verimli olduğu yaşlar" -mış. Meyve ağacı mıyım ben, ne verimi ? Ne veriyorum, anlamadım ki..
Peki, size bir soru; iş yerinizde hiç

"Oğlum Emir, Hale'nin poposuna dikkat ettin mi? Of, oğlum!  Nasıl sarkık nasıl güzel  o popo, yaaa.. Her adım attığında, gidip sıkasım geliyor"
"Sorma oğlum yaa, benim de rüyama girdi kadın, sabah anlayacak diye yüzüne bakamadım!"

 “Sen onu bırak da,  ben Pazarlamada çalışan Tülin"e  açıklayacağım duygularımı artık. "Kızım,  sen gülerken şu gözlerinin kenarındaki kaz ayaklarına dayanamıyorum, hele o göğüs çatalındaki kırışıklık, beni deli ediyor." diyeceğim,  diyeceğim işte”.(De, de, gör bak ne diyor) diye dedikodu yapan erkeğe rastladınız mı hiç ?

Reina’da bir Cumartesi gecesi. Kum gibi insan dolu. Gazeteciler, televizyoncular. Merak edip uzatacaksınız başınızı” Acaba Adriana mı burada” diye. Kalabalığın ortasında orta yaşlarında bir kadına mikrofon uzatılmış;  ilgilenmeden içkinizi alır, eğlencenize devam edersiniz. Ertesi gün gazetelerde ; "Melda Kuruhasanoğulları dün gece  Reina"yı kırıştırdı. Ay pardon, karıştırdı! "  Neyse ne, canım.

"Melda hanım, 40.yaş gününü çılgın bir partiyle kutladı. Davete yüzlerce birbirinden buruşuk, menopozlu,  botokslu, sarkmış kadın katıldı. Melda hanıma en güzel hediye hayat arkadaşı Tosun beyden geldi. Kırışması , buruşması ve şişmanlaması neticesinde pırlanta gerdanlık alan Melda hanım"a  mikrofon uzatılınca, duygularını gizleyemedi; takıyı bir kenara koydu ve "Çok mutluyum, yeni yaşıma girdim. Hayat kırkında başlar  diyorlar (evet, ama seks hayatı değil) canım) "Eeee.." der , botokslu dudaklarını ileri doğru uzatarak, "Bundan sonra menopoza gireceğim, kilo alacağım, kalp ve tansiyon hastası olacağım için çok heyecanlıyım. Şu anda heyecandan  dolayı gördüğünüz gibi göbeğim titriyor"

Böyle mi olur sizce güzel yaşlar, bu mu dur?
Bundan sonra başıma gelecekleri biliyorum;

Alışveriş yapacağım mağazalar, içki içmek istediğim mekanlar gitgide kısıtlanacak.  Dans etmek için gide...  (Ne dedim ben?  Dans etmek mi?  Edebilir miyim ki?) evet ne demiştim 'Ben dans ederken ' arkamdan " Ablaya bak beee, hey yıllara yenilmemiş size" diyecekler.

Sevdiğiniz adamla el ele gezseniz “koca kadına bak, liseli sanıyor kendini, gelmiş kaç yaşına, hala el ele tutuşuyor" diyecekler

İç çamaşırı mağazasına gidince “güzel bir külot istiyorum” dediğimde beni string kısmından uzaklaştırıp, göbeğe kadar uzanan, penye çamaşırlar bölümüne götürecekler,

AVM'lerde yolumu  kesip “bakın, şu hampster”ın  göt hücresinden (pardon kök hücresinden  ) yapıldı, içinde osuruk otu tohumu da var ve  kırışıklıklarınızı % 80 oranında açıyor’ diyecekler.
Ütü mü lan bu? Arkadakine satsanıza,  yellozlar. (Ama onlara bu krem olmazzzzz ki....)” Olsun, kıçına sürer.”

Mango ve Zara “dan şiddetle uzaklaşıp, Fatoş, Mısırlı ve Faik Sönmez “den giyineceğim.

Köfte -patates, hamburger bana yakışmaz; Lahana, turşu suyu, pırasa, fırında somon balığı üstüne kurutulmuş domates yiyeceğim.

Hustler, Leman, Uykusuz, Alacakaranlık öyküleri  yerine, “Şiş ve Tığla örgü teknikleri”, “Kuş ve Kedi beslerken nelere dikkat etmeliyiz”, “Nasıl prostat oldum” ve “Emeklilik hayallerim”  adlı kitapları okuyacağım.

Gece elbisesi istediğimde bana gayet muteassıp, dekoltesi olmayan, rahibe kıyafetlerini çıkartacaklar. Hayır, ben belki açık saçık giyinip, her yerimi göstermek istiyorum. Siz mi karar vereceksiniz buna?
Menopoza da girerim, saçımı maviye de boyarım, mini de giyerim. Dağılıınnnn!!!! Yaşlanıyorum!!!!!...